Изявление на ETSC относно предложението на нидерландското правителство за ограничението на скоростта на магистрала от 100 км / ч

Изявление на ETSC относно предложението на нидерландското правителство за ограничението на скоростта на магистрала от 100 км / ч

Category : Новини

Коментирайки плановете на нидерландското правителство за намаляване на ограничението на скоростта по магистралите през деня от 130 км / ч на 100 км / ч, Антонио Авеносо, изпълнителен директор на Европейския съвет за безопасност на транспорта, коментира:

ограничението на скоростта

„По-високите скорости винаги са свързани с по-висока честота на сблъсъци и по-тежки последици. Така ограничението на скоростта по холандските магистрали ще спаси живота. Това е добре дошло, особено след като смъртността на магистралите в Холандия достигна най-високото си ниво от десетилетие миналата година.

„Въпреки това е важно да се отбележи, че почти 40% от смъртните случаи на автомагистрали в ЕС настъпват по време на мрак. Превключването през нощта на 130 км / ч – сравнително висок лимит по европейските стандарти – не може да се препоръча от гледна точка на безопасността.

ограничението на скоростта

„Очевидно е, че прилагането ще има критично значение за ефективността на тази мярка. Но през последните години Холандия се спря на изпълнението на пътните нарушения. Надяваме се новата мярка да върви ръка за ръка с тласък на полицейските проверки. ”

За повече информация: Дадли Къртис, мениджър комуникации, ETSC, dc@etsc.eu, +32 485 379945

Източник: etsc.eu


Log out of this account

Leave a Reply