Германският парламент отхвърля 130 км / ч ограничение по магистралите

Германският парламент отхвърля 130 км / ч ограничение по магистралите

Category : Новини

Предложението на зелените депутати за въвеждане на национално ограничение за максимална скорост от 130 км / ч по магистралите в Германия беше отхвърлено при гласуване в Бундестага по-рано този месец.

В доклад, публикуван по-рано тази година, правителствената комисия включи ограничението като една от редица възможности за намаляване на емисиите на парникови газове в транспортния сектор.

Анализът на данните от новинарската организация Der Spiegel установи, че мярката може да предотврати 140 смъртни случая всяка година.

Същевременно германският министър на транспорта Андреас Шеер изключи подобна мярка, като я нарече „нереалистично искане“ и „всички здрави разуми“. Той също така заяви, че германските магистрали са “най-безопасните в света”.

Както ETSC отбеляза по това време, автомагистралите в Германия не са най-безопасните в света. Дори по европейски стандарти Германия се нарежда само на десето място сред страните, които публикуват данни за смъртта на милиард км пътуване по магистрала. Рискът от смърт на немска магистрала е около два пъти по-висок, отколкото на британски или датски.

Председателят на транспортния комитет на Бундестага Джем Йоздемир, зелен депутат, каза пред телевизия ARD: „Дебатът е подобен, в някои части на нашия политически елит, на опита да се говори с американските републиканци относно ограниченията на оръжията“.

Източник: etsc.eu


Log out of this account

Leave a Reply