Френски департаменти, оставиха (за сега) 80 км / ч по селските пътища

Френски департаменти, оставиха (за сега) 80 км / ч по селските пътища

Category : Новини

Нарастващ брой френски регионални власти (департаменти) се връщат отново в плановете за увеличаване на някои ограничения на скоростта на селските пътища от 80 км / ч на 90.

Франция намали националното ограничение на скоростта на 400 000 км неразделени селски пътища от 90 км / ч на 80 през юли миналата година – ход, който доведе до предотвратяване на 206 смъртни случая за една година, според официални данни.

Но през май френското правителство обяви, че ще промени закона, за да даде възможност на местните власти отново да повишат ограничението на скоростта, ако бъдат изпълнени някои други условия за гарантиране на високо ниво на пътна безопасност. Съобщението последва седмици на протести от движението на жълтата жилетка (gilets jaunes).

Досега обаче, 22 департамента заявиха, че няма да увеличат лимитите отново поради допълнителните изисквания за безопасност на движението по пътищата, според съобщенията в медиите.

Засега ограниченията на скоростта ще останат 80 км / ч, тъй като необходимите национални законови промени все още не са приети в закона, поради разногласия между двете френски камари на парламента.

Източник: etsc.eu


Log out of this account

Leave a Reply