Ограничения от 30 км / ч, определени за разпространение през 2021 г.

Ограничения от 30 км / ч, определени за разпространение през 2021 г.

Category : Новини

Град Париж ще разшири границите на 30 км / ч, за да обхване целия град от 2021 г. и започна обществена консултация по мярката. С този ход влиза в сила предизборно обещание на кмета Ан Идалго. В продължение на няколко години Париж има ограничение от 30 км / ч, обхващащо широка зона, но сега ще бъде стандартната скорост навсякъде, с изключение на околовръстния път и пешеходните зони. През последните години Гренобъл, Лил и Нант направиха подобни движения към ограниченията по подразбиране от 30 км / ч.

В съседна Испания правителството заяви, че предприема следващите стъпки към законова промяна, която може да доведе до намаляване на скоростта на градските пътища до 30 км / ч или по-ниска в цялата страна до следващата година. В Холандия продължават дискусии и за намаляване на ограниченията за градска скорост по подразбиране.

Град Билбао обяви, че ще бъде първият град с над 300 000 жители, който ще има ограничение от 30 км / ч в целия град. Почти 90% от улиците на града вече имат долната граница, но останалите 50 км / ч улици вече ще имат 30 км / ч.

Брюксел, белгийската столица, също ще се движи до 30 км / ч през по-голямата част от улиците от 2021 г.

Във всички случаи градските власти посочват множество ползи от преместването, включително повишена безопасност, намалено замърсяване и правене на градските центрове по-приятелски настроени към велосипедистите и пешеходците.

ETSC от много години спори за ограниченията от 30 км / ч в райони с голям брой пешеходци и велосипедисти, в близост до училища и в жилищни райони. Най-ефективните схеми включват промени в инфраструктурата, които насърчават спазването на скоростта, както и подходящо прилагане.


Log out of this account

Leave a Reply