Потребителският тест на е-скутери води до препоръка „вземете колело“

Потребителският тест на е-скутери води до препоръка „вземете колело“

Category : Новини

Тестът на потребителската асоциация за най-продаваните електронни скутери в Белгия не успя да доведе до препоръчана най-добра покупка и вместо това организацията предложи хората вместо това да купуват велосипеди.

Проклятият доклад на Test-Achats / Test Aankoop, базиран на специално разработени лабораторни тестове, както и на тестов маршрут на пътя, открива множество проблеми с устройствата. Един конкретен проблем беше повреда на батерията или проблеми със спирането при мокри условия. Организацията определи спирачния път при мокро време като „отвратителен“.

Говорител каза на белгийските медии, „ние съветваме да не носите електрически скутер вкъщи. Ако наистина искате да инвестирате в решение за мобилност, препоръчваме да закупите велосипед или сгъваем велосипед. “

Електронните скутери не подлежат на същите технически стандарти като велосипедите и не подлежат на типово одобрение по начина, по който са електрическите мотопеди с по-висока скорост. Те се регулират ефективно подобно на играчките. Европейската комисия наскоро започна изследване за най-добрия начин за регулиране на електронни скутери и други лични превозни средства за електронна мобилност в бъдеще. Работата се извършва от лабораторията за транспортни изследвания в Обединеното кралство (TRL).

Европейската платформа за изследване на пътната безопасност FERSI наскоро пусна доклад за правния статус на електронните скутери в Европа и откри редица различни закони, които се прилагат по отношение на максималните скорости, възрастовите ограничения, изискванията за каска и други фактори.


Log out of this account

Leave a Reply