Великобритания отслабва изискванията за тестване на шофьори на тежкотоварни автомобили

Великобритания отслабва изискванията за тестване на шофьори на тежкотоварни автомобили

Category : Новини

  • September 18, 2021
  • News

Този ход е опит да се ускори набирането на нови шофьори на камиони в отговор на продължаващия недостиг в цяла Европа, но този, който се усложни във Великобритания поради Brexit.

Съгласно новите планове, шофьорите вече няма да трябва да преминават два отделни теста, за да преминат от несъчленен към съчленен камион. Изискването за тестване на обратни умения също ще бъде извадено от основния тест и вместо това ще бъде извършено от организация на трета страна.

Брайън Кени от Асоциацията на автомобилните превозвачи на Обединеното кралство заяви: „Всяка година около седем души са съборени и убити в дворове при заден ход на превозни средства. Премахването на маневра за заден ход от теста е крачка назад. Що се отнася до нас, един убит човек е твърде много. Продължаването по пътищата трябва да бъде оценено и трябва да бъде тествано. Също толкова важно е да се тества правилно как индивидът обръща и маневрира извън пътя. ”

Депутатът от Бари Ширман, президент на британския член на ETSC PACTS, нарече промените „невнимателни“ и „реакция на коленете“ към недостига на шофьори, които „ще изложат живота на риск“.


Log out of this account

Leave a Reply