Новите тестове показват, че системите AEB трябва да работят по -добре при мокри условия, мъгла и слабо осветление

Новите тестове показват, че системите AEB трябва да работят по -добре при мокри условия, мъгла и слабо осветление

Category : Новини

  • 23 септември 2021 г.
  • Новини

Проучване на автоматизирани системи за аварийно спиране (AEBS) на леки автомобили от австрийските и швейцарските членове на ETSC KFV и BFU показва, че трябва да се направят значителни подобрения в работата при дъжд, мъгла и лоша светлина.

Организациите са провели повече от 200 теста, за да отразят по -добре обхвата на реалните условия като дъждовно време, мъгла и лоша светлина, както и чрез промяна на тестовите манекени и скорости в сравнение с тестовете, проведени от Euro NCAP, които присъждат звездни оценки за превозни средства изпълнение на безопасността.

Авторите казват, че през деня и при ясно време аварийните спирачни системи работят много добре. От друга страна, резултатите от тестовете, проведени при по -неблагоприятни условия, са по -малко добри. При дъждовно време, при мъгла или при лоша светлина тези системи не винаги идентифицират участниците в движението и не предизвикват системно аварийно спиране.

По -специално изследванията показаха, че при добри светлинни условия децата, пешеходците и велосипедистите са били правилно идентифицирани от системите за аварийно спиране, дори когато те са станали видими едва когато пресичат пътя. Проучването показа също, че системите, монтирани на последните автомобили, са много по -ефективни от тези, открити в по -старите автомобили.

Авторите казват, че когато времето и светлинните условия са лоши, шофьорите имат по -ниско възприятие за другите участници в движението, така че е още по -важно системите AEB също да са надеждни в тези ситуации.


Log out of this account

Leave a Reply