Аварийните коридори, стигнаха и до Полша

Аварийните коридори, стигнаха и до Полша

Category : Новини

Полша е осмата европейска държава, която прилага система за „авариен коридор“, за да изчисти пътя на аварийните превозни средства по задръстваните пътища.

Системата, за която е доказано, че намалява времето за реакция с 4 минути и увеличава процента на оцеляване с 40%, вече се използва в Австрия, Чехия, Германия, Унгария, Люксембург, Словения и Швейцария, но не е широко известна извън тези държави.

Системата беше акцент на проекта REVIVE на ETSC за подобряване на реакцията след сблъсък и беше представена на редица срещи на международни експерти по проекта. Видеозапис на ETSC, обясняващ системата, също беше видян от повече от половин милион души в социалната медийна платформа Facebook.

Тези дискусии допринесоха Чешката република да приведе в съответствие правилата си за авариен коридор с други страни. Преди страната изискваше шофьорите да формират коридора до най-дясната лента за движение, но сега тя премина на лявата страна в съответствие с другите европейски страни, които използват системата. Разбирането на ETSC е, че решението на Министерството на транспорта на Полша да въведе системата също е повлияно от работата на ETSC по популяризирането му.

Полското правителство произведе интерактивен филм на полски и английски език, за да популяризира новата система за водачите. http://www.zyciemapierwszenstwo.pl/

Източник: etsc.eu


Log out of this account

Leave a Reply