Новият еврокомисар по транспорта се ангажира да намали наполовина смъртни случаи и тежки наранявания до 2030 г.

Новият еврокомисар по транспорта се ангажира да намали наполовина смъртни случаи и тежки наранявания до 2030 г.

Category : Новини

Адина-Йона Валеан, бивш министър на правителството на Румъния, евродепутат и председател на комисията по промишленост на Европейския парламент, ще поеме от Виолета Булк като европейска комисар комисията по транспорта от 1 декември.

Г-жа Vălean беше одобрена за ролята на изслушване в Европейския парламент на 14 ноември. В своето встъпително изказване пред депутатите тя заяви: „25 000 [смъртни случаи] годишно са просто неприемливи. Трябва да споделим целта да намалим наполовина броя на смъртните случаи по пътищата и тежките наранявания до 2030 г. в сравнение с 2020 г. “

По-късно по време на същото изслушване, в отговор на въпрос на член на комисията по транспорт на Парламента, тя потвърди: „За безопасността на движението през 2050 г. ние сме ангажирани с „визия нула“- нула смъртни случаи. Ние създаваме стратегия и смятам да я популяризираме. Със стратегията идват действия. ”

Новият член на Комисията ще се присъедини към екипа начело с новия президент Урсула фон дер Лейен на 1 декември. Съставът на новата комисия беше одобрен от държавите-членки на ЕС на 25 ноември, а от Европейския парламент два дни по-късно при гласуване в Страсбург.

Първоначалният избор на Румъния за еврокомисар, Рована Плъмб, беше отхвърлен от предишно изслушване в Европейския парламент поради опасения относно недекларираните заеми и прозрачността.

В „писмо за мисия“ до бъдещия кандидат за член на Комисията, г-жа фон дер Лейен каза през септември: „Разрешаването на всички ваши приоритети са необходимост от най-високите стандарти за безопасност. Това става все по-важно с увеличаването на трафика и заплахите за сигурността, които стават все по-сложни. “

Източник:


Log out of this account

Leave a Reply