Полша: Премиерът обещава засилване на пътната безопасност

Полша: Премиерът обещава засилване на пътната безопасност

Category : Новини

Полският премиер обеща да направи пътната безопасност приоритет.

В публикация във Фейсбук на 29 октомври Матеуш Моравецки заяви, че „цялостен план за радикално подобряване на безопасността по пътищата ще бъде един от приоритетите на правителството в новия мандат.“

Протестите за пътна безопасност бяха предизвикани във Варшава миналия месец след фатален сблъсък между лек автомобил BMW – според съобщенията, че е шофиран със скорост 130 км / ч по път, където ограничението на скоростта е 50 км / ч – и мъж, който бута бебе през прелез.

ETSC разбира, че новите мерки ще включват Фонд за безопасна пътна инфраструктура, допълнителни ресурси за полицията, по-строги наказания, както и промени в правилата за движение по пътищата, като приоритет за пешеходците на пешеходните преходи.

Вече се изготвя план за въвеждане на системата за авариен коридор за ускоряване на аварийните действия, както ETSC съобщи през октомври.

Полша също се присъедини към 11 други държави-членки на ЕС за обмяната на пътната безопасност на ЕС, съвместен проект на ЕС-ETSC, за да се даде възможност за споделяне на най-добри практики по приоритетни въпроси на пътната безопасност.

Източник: etsc.eu


Log out of this account

Leave a Reply