Регулаторът казва, че лицензът на Uber за експлоатация на таксита в Лондон ще бъде отнет от съображения за безопасност

uber

Регулаторът казва, че лицензът на Uber за експлоатация на таксита в Лондон ще бъде отнет от съображения за безопасност

Category : Новини

Регулатора по транспорт в Лондон (TfL) заяви, че няма да даде на Uber лиценз за нов таксиметров оператор, което може да доведе до спиране на услугата.

TfL заяви, че е идентифицирала „модел на неуспехите“ от компанията, включително няколко нарушения, които излагат на риск пътниците и тяхната безопасност.

Въпреки че Uber отстрани някои от тези проблеми, TfL заяви, че няма увереност, че подобни проблеми няма да се появят отново в бъдеще, което доведе до заключението, че компанията в момента не е “годна и подходяща”.

Ключов проблем бе установен, че промяна в системите на Uber позволява на неоторизирани драйвери да качват свои снимки в други акаунти на драйвери на Uber.

Това им позволи да вземат пътници, сякаш са резервираният шофьор, което се случи при поне 14 000 пътувания – излагайки на риск безопасността и сигурността на пътниците.

Това също означаваше, че всички тези пътувания са неосигурени и някои пътнически пътувания са се извършвали с нелицензирани шофьори, като един от тях преди това е с отнет лиценз от TfL.

Друг неуспех позволи на освободените или спрени шофьори да създадат сметка в Uber и да превозват пътници, което отново компрометира безопасността и сигурността на пътниците.

TfL заяви, че „моделът“ на нарушенията на регулаторите ги е накарал да възложат независима оценка на способността на Uber да предотврати повторение на подобни инциденти.

Тази работа накара TfL да заключи, че в момента няма увереност, че Uber има здрава система за защита на безопасността на пътниците, като същевременно управлява промени в приложението си.

Сега Uber има 21 дни за обжалване, по време на които може да продължи дейността си в очакване на обжалването и по време на всеки потенциален процес на обжалване.

Източник: etsc.eu


Log out of this account

Leave a Reply