Една трета от убитите пътници на превозни средства във Великобритания не са били с предпазни колани

Една трета от убитите пътници на превозни средства във Великобритания не са били с предпазни колани

Category : Новини

Почти една трета (31%) от хората, загинали в превозни средства във Великобритания през 2018 г., не са носили предпазен колан, според доклад на PACTS, основател на Обединеното кралство на ETSC, публикуван миналия месец.

Кола за безопасност: Време за действие използва данни, получени от специалисти полицейски криминалисти за разследване на сблъсъци (PFCI) чрез използване на Закона за свободата на информация. Докладът се основава на над 1000 записа, получени от PFCI. Това предполага, че е имало 261 смъртни случая, при които през 2018 г. във Великобритания (и 273 в Обединеното кралство) законно се е изисквал предпазен колан, но не е носен. Докладът също така показва, че състоянието на предпазния колан е известно при 85% от смъртните случаи, при които са налични данни за PFCI, в сравнение с около 50% в правителствените данни за смъртта на пътя, известни като Stats19.

Дейвид Дейвис, изпълнителен директор на PACTS, казва: „Не се носи предпазен колан е един от„ фаталните четири “рискове за пътна безопасност, но този, който получава най-малко внимание. Използвайки Закона за свобода на информацията, ние получихме данни от висококвалифицирани полицейски съдебномедицински следователи за сблъсъци и открихме, че процентът на хората, умиращи в автомобили, когато не са обезопасили колан, е дори по-висок, отколкото се съобщава в официални данни миналата година. Установихме също, че жизненоважната информация за причините за катастрофи и наранявания не се публикува рутинно. Само някои PFCI се консултират от техните полицейски колеги и местните власти, които предоставят на Министерството на транспорта досиетата на жертвите (Статистически данни 19) за публикуване. Това се случва в някои райони на Обединеното кралство. Искаме да стане стандарт. Тази по-точна и подробна информация може да се използва за предотвратяване на по-нататъшни смъртни случаи и сериозни наранявания. ”

В Англия, Шотландия и Уелс настоящото наказание за не носене на предпазен колан, ако бъде издадено известие за фиксирано наказание, е 100 британски лири, като максималното наказание е 500 паунда, ако бъде изпратено пред съда.

Британската общественост преобладаващо подкрепя въвеждането на наказателни точки за тези, за които е установено, че не носят предпазен колан при шофиране, като повече от седем на десет (72%) подкрепят промяна в закона според проучване, проведено от застрахователя Direct Line и спонсор на доклада PACTS.

Източник: etsc.eu


Log out of this account

Leave a Reply