Обявиха кандидатите за награда на ЕС за градска безопасност

Обявиха кандидатите за награда на ЕС за градска безопасност

Category : Новини

Европейската комисия обяви първите носители на награди за градска пътна безопасност. Наградите ще отбележат изключителни и иновативни постижения на местните власти в областта на пътната безопасност.

Финалистите са: Jaworzno (Полша); Орду (Турция) и Понтеведра (Испания).

Всички По-специално журито похвали действията на Jaworzno за намаляване на ограниченията на скоростта, увеличаване на броя на потребителите на градския транспорт и включване на местните жители в проектирането на реновирани улици. Беше изтъкнато и „смелото“ решение на Орду за пешеходци в най-натоварените части на града, да премахне тежкия автомобилен трафик от центъра на града и да създаде нови велосипедни маршрути. И накрая, ефективното и трайно намаляване на броя на жертвите и нараняванията на пътя, ясната му стратегия за наблюдение и фокусирането му върху активната мобилност, като ходене и колоездене, бяха казани като ключови елементи при тяхното номиниране.

Градове, включени в списъка с подбрани списъци, бяха избрани от независима група от експерти по мобилност и транспорт, включително изпълнителния директор на ETSC Антонио Авеносо. Победителят ще бъде обявен през май, заедно с победителите в наградата на Европейската седмица на мобилността и наградата за устойчиво планиране на градската мобилност (SUMP).

 

Източник: etsc.eu


Log out of this account

Leave a Reply