COVID-19: Градове, приспособяващи пътната инфраструктура и ограниченията на скоростта, за да позволят по-безопасно колоездене и ходене

COVID-19: Градове, приспособяващи пътната инфраструктура и ограниченията на скоростта, за да позволят по-безопасно колоездене и ходене

Category : Новини

Берлин, Брюксел, Милано и Париж обявиха инфраструктурни промени за насърчаване на колоезденето и разходките по време на периода на ограниченията заради COVID-19.

Берлин вече разшири велосипедните ленти, за да позволи безопасно изпреварване с ограничения за социално дистанциране.

Междувременно Милано затваря 35 км улици за автомобилен трафик, въвежда повече ограничения от 30 км / ч и превръща улиците в приоритет за колоездене и пешеходци.

Във Франция, Париж и няколко други големи градове обявиха увеличаване на велосипедни алеи за по време и след блокирането.

В белгийската столица Брюксел целият център на града ще бъде направен 20 км / ч зона с пешеходци и колоездачи, които могат да използват пълната ширина на пътя и да имат пълен приоритет.

Някои градове ускоряват съществуващите промени в мобилността, докато плановете също се отнасят до сериозна загриженост на много градски власти, а именно хората, които се връщат на работа след блокирането, ще търсят алтернативи на обществения транспорт като трамваи, метро и автобуси. Надяваме се, че разпределянето на пътното пространство за велосипеди и пешеходци и намаляването на пространството, достъпно за автомобили, ще насърчи хората да се движат с велосипед или да ходят, а не да вземат автомобила.

Източник: etsc.eu


Log out of this account

Leave a Reply