Великобритания и Холандия се движат в различни посоки на електронните скутери

Великобритания и Холандия се движат в различни посоки на електронните скутери

Category : Новини

Две европейски държави, които досега са забранявали електронните скутери, използват много различни подходи, за да разрешат използването им.

По-рано това лято правителството на Обединеното кралство прекрати обществената консултация относно електронните скутери и предложи изпитания за схеми за отдаване под наем като част от отговора си на пандемията Covid-19 и притесненията за увеличеното използване на автомобили и намаленото използване на обществения транспорт.

Схемите за частно наемане в Обединеното кралство отразяват тези, създадени в редица страни през последните години.

Членът на ETSC във Великобритания PACTS заяви, че обществените ползи от електронните скутери са „илюзорни“, а недостатъците – „значителни“, като посочи, че дизайнът на превозните средства не е безопасен в сравнение с велосипедите, пътуванията с електронни скутери обикновено заменят ходенето и колоезденето, а не автомобила употреба и потребителите не получават никоя от ползите за здравето от активната мобилност.

PACTS също е загрижен за непоследователността при разрешаването на електронни скутери за схеми за отдаване под наем, докато те остават ефективно забранени за частни собственици на обществени пътища. Полицията ще бъде поставена в невъзможно положение при прилагане на забраната за частни превозни средства, според PACTS.

Междувременно повечето електронни скутери остават незаконни по холандските пътища, но първите превозни средства с напълно различен дизайн вече са одобрени за употреба. Започна изпитание в град Roermond, който ще използва новия тип.

Холандия класифицира електронните скутери в същата категория като другите моторолери и като такива те подлежат на типово одобрение от RDW, холандския орган за типово одобрение. е-Скутерите, които са одобрени за изпитанието, не приличат на повечето електронни скутери от компании за отдаване под наем като Lime и Bird. Те разполагат с големи колела от тип велосипед и кормило, които би трябвало значително да повишат стабилността.


Log out of this account

Leave a Reply