Великобритания стартира голяма промяна в политиката за колоездене с инвестиция от 2 млрд. Паунда

Великобритания стартира голяма промяна в политиката за колоездене с инвестиция от 2 млрд. Паунда

Category : Новини

Хиляди километри нови защитени велоалеи, вело обучение за всички и велосипеди, които се предлагат по рецепта, ще бъдат въведени в съответствие с новите планове за основен ремонт на колоезденето и ходенето в Англия, стартирани от премиера Борис Джонсън през юли.

Новият план има за цел да надгради значително увеличаването на броя на хората, които карат велосипед по време на пандемията. Той излага дългосрочна визия за увеличаване на активното пътуване и „вграждане на предимствата от ходенето и колоезденето в начина, по който живеем, работим и се придвижваме“.

За да насърчи хората да продължат да се занимават с колоездене, правителството казва, че обучението по колоездене ще бъде достъпно за всяко дете и възрастен, което го иска, достъпно през училищата, местните власти или директно от схемите за обучение на велосипеди.

За да могат повече хора да направят колоезденето част от пътуването до работното си място или ежедневието си, ще бъдат монтирани повече стелажи за велосипеди в транспортните центрове,  градските центрове и обществените сгради, а финансирането ще бъде насочено към нови хангари за велосипеди и към улични складове за хора, които нямат място да държат колело в къщи.

Ангажиментите в плана ще бъдат финансирани от £ 2 млрд., Обявени по-рано тази година за ходене и колоездене, и също така включват:

  • Трансформиране на инфраструктурата чрез изграждане на хиляди мили защитени велосипедни маршрути в градовете; определяне на по-високи стандарти за велосипедна инфраструктура, която да бъде контролирана от нов инспекторат; и подобряване на националната циклова мрежа;
  • Увеличаване на безопасността на улиците чрез консултации за укрепване на Магистралния кодекс за по-добра защита на пешеходците и велосипедистите; подобряване на правната защита за уязвимите участници в движението и повишаване на стандартите за безопасност на камионите.

Публикувани са и нови, по-високи стандарти за велосипедна инфраструктура, за да се гарантира, че схемите са по-добре проектирани според нуждите на колоездачите и да се гарантира, че могат да подкрепят по-голям брой велосипедисти в бъдеще. Тези по-високи стандарти ще изяснят, че схемите, които се състоят главно от боя, които карат пешеходците и велосипедистите да споделят едно и също пространство или които не правят съществена промяна на статуквото на пътя, няма да бъдат финансирани. Тези стандарти ще бъдат контролирани от нов инспекторат, Active Travel England, който ще отговаря за бюджета за колоездене и ще помогне да се гарантира, че схемите са в съответствие с новите стандарти.


Log out of this account

Leave a Reply