Електронни скутери: Обаждания в Германия за лицензи, ограничения на скоростта за нови потребители и светлинни индикатори

Електронни скутери: Обаждания в Германия за лицензи, ограничения на скоростта за нови потребители и светлинни индикатори

Category : Новини

Германският член на ETSC DVR – Германският съвет за пътна безопасност, заедно с най-новия член на ETSC DEKRA, специалисти по инспекция на превозни средства, публикуваха 11 препоръки за подобряване на безопасността на електронните скутери, една година след като те бяха легализирани в Германия.

Препоръките се фокусират върху самите превозни средства, но също така и как се използват, особено на градския пазар на е-скутери под наем.

Организациите призовават потребителите на електронни скутери да преминат AM шофьорски изпит, еквивалентен на теста, необходим за мотопеди и моторолери. Минималната възраст за управление на  е-скутери също трябва да бъде увеличена от 14 на 15.

Върху самите превозни средства предложението е да се добавят както светлинни пътепоказатели, така и отразяващи стикери за подобряване на видимостта.

На пазара на наеми, новите потребители трябва да бъдат подложени на по-ниска скорост от 10-15 км / ч. Долната граница също трябва да се прилага автоматично при определени метеорологични условия, през нощта и през почивните дни.

DVR и DEKRA също предлагат да се премине от базиран на времето модел на таксуване, към модел на таксуване, базиран на разстояние, за схеми за наемане, за да се избегнат потребителите, които поемат ненужни рискове, за да стигнат до местоназначението си.

Неотдавнашно проучване на белгийския член на ETSC VIAS предупреди за риска от травма на главата, фрактури на челюстите и наранявания на корема от сблъсъци с електронни скутери. Неотдавнашно проучване на спешни болнични случаи установи, че никой от допуснатите мотоциклетисти не е бил с каска по време на сблъсъка, което увеличава риска от сериозни наранявания. VIAS призовава за забрана на карането на е-скутери по настилката в Белгия и направи редица предложения за по-безопасно използване на е-скутери.


Log out of this account

Leave a Reply