Париж се движи с 30 км/ч в целия град, тъй като Брюксел потвърди очакваните печалбите за безопасност

Париж се движи с 30 км/ч в целия град, тъй като Брюксел потвърди очакваните печалбите за безопасност

Category : Новини

  • 6 септември 2021 г.
  • Новини

 

Френската столица въведе най -голямата в Европа зона от 30 км/ч, обхващаща целия град за първи път, с изключение на няколко основни пътища, като Шанз Елизе и главния околовръстен път. Ограниченията от 30 км/ч вече обхващат две трети от града, но сега зоната е разширена с допълнителна заявка за намаляване на сблъсъците, шума и замърсяването. Южният град Монпелие също въведе ограничение за 30 км/ч в целия град на 1 август. Промените във Франция дойдоха, когато служители в белгийската столица Брюксел публикуваха нови данни, показващи продължаващ спад на сблъсъците, нараняванията и смъртните случаи в резултат на въведената през януари ограничение от 30 км/ч за целия град

Според последните данни за първите шест месеца на тази година намаляването на броя на тежките наранявания и смъртни случаи е 25% спрямо средното за първата половина на 2016-20 години. Последните данни са дори по -ниски от миналата година, когато градът беше в блокировка няколко месеца. Въпреки напредъка, цифрите показват увеличаване на броя на ранените колоездачи, макар че това се обяснява отчасти с голямото увеличение на хората, пътуващи с колело в Брюксел през последните две години.

Градът също отбеляза значително намаляване на шумовото замърсяване благодарение на намаляването на скоростта.

В Германия седем градски власти се надяват новото правителство да въведе законови промени, които да дадат на местните власти по -голям контрол върху местните ограничения на скоростта. Градовете се надяват да въведат пилотни ограничения от 30 км/ч, за да намалят замърсяването и шума и да подобрят безопасността.

Скоро може да се зададат ограничения от 20 мили / ч, за да станат по подразбиране в „застроените зони“ в Шотландия според съобщения в медиите. Този ход следва текущо изпробване на ограничението от 20 мили в час по подразбиране в Уелс.

Финландският Съвет за безопасност на движението по пътищата (Liikenneturva), член на ETSC, призовава за повече 30 км/ч зони във Финландия. Организацията казва, че има връзка между зони с повече от 30 км/ч ограничения и по -малко сблъсъци.


Log out of this account

Leave a Reply