Обединеното кралство- голяма част от нараняванията със скутери остават не отчетени_BG.docx

Обединеното кралство- голяма част от нараняванията със скутери остават не отчетени_BG.docx

Category : Новини

  • 16 януари 2024 г

PACTS, член на ETSC от Обединеното кралство, публикува проучване, изследващо степента на недостатъчно регистриране на сблъсъци с наранявания, включващи електронни скутери. Чрез анализиране на данни от два месеца в края на 2021 г. PACTS разгледа 300 жертви, записани от болници в Обединеното кралство, полицейски записи и данни от изпитания за наеми, за да идентифицира съвпаденията между различните набори от данни.

Проучването установи , че:

  • По-малко от 10% от жертвите с каквото и да е ниво на нараняване от сблъсък, включващ електронен скутер, представен в отделите за спешна помощ, са записани в официалните данни;
  • Само около една четвърт от най-тежко ранените при сблъсъци с електрически скутери са регистрирани както от полицията, така и от болниците.

Частните електронни скутери не са законни по пътищата на Обединеното кралство, но споделените схеми са в действие като част от текущ опит.

Важно е да знаете колко хора са ранени при пътнотранспортни произшествия. Това означава, че за всяка форма на транспорт рискът от нараняване на водача или ездача и рискът от нараняване на други участници в движението могат да бъдат разбрани по-добре. Официалните данни за всички жертви на пътя, независимо от вида на придвижването, са базирани на полицейски регистри. Отдавна е признато и прието, че при сравняване на официалните данни с броя на хората, постъпили в болница с травми от пътен инцидент, има несъответствия. Недокладването на наранявания, включващи пешеходци и велосипедисти, отдавна е признат проблем.

Въпреки че сблъсъци, водещи до нараняване, трябва да се докладват на полицията, улавянето на данни от сблъсъци с незаконно карани частни електронни скутери може да бъде особено трудно в Обединеното кралство. Това не би трябвало да е така за 23 000 е-скутера под наем в одобрените от правителството изпитания.

PACTS призовава правителството на Обединеното кралство да:

  1. Подобряване на средствата за записване на произшествия с електронни скутери с помощта на схемите за електронни скутери под наем чрез актуализиране на насоките за операторите и местните власти, така че събирането на данни да съответства по-тясно на системите за запис, които полицията използва; и,
  2. Увеличете възможностите за събиране на данни за произшествия чрез издаване на ясна информация на обществеността относно задълженията за докладване на пътнотранспортни произшествия на полицията, включително такива, включващи електронни скутери по обществени пътища и обществени места.

Log out of this account

Leave a Reply