Брюксел потвърди зона за 30 км/час , Лил достига 88% покритие ва 30 км/ч на улицата

Брюксел потвърди зона за 30 км/час , Лил достига 88% покритие ва 30 км/ч на улицата

Category : Новини

Почти цялата белгийска столица ще бъде покрита със зона от 30 км/ч ограничение, което влиза в сила от януари 2021 г., потвърди новият министър на транспорта в града.

Обявяването на политиката беше придружено от новината, че капацитетът за автоматизирано прилагане на скоростта в града ще бъде увеличен и ще бъдат третирани 30 високорискови обекта.

Рекламна кампания, насърчаваща шофьорите да спазват новия лимит преди официалното му стартиране, също се провежда в целия град от обявяването на мярката.

Общественият натиск за подобряване на безопасността по пътищата се засили в Брюксел, предизвикан отчасти от смъртта на млад журналист, убит от 20-годишен шофьор, шофиращ над ограничението от 50 км / ч на градски път в района на Шербек.

Тази трагедия доведе до кампания за ограничение от 30 км/ч в Schaerbeek и по-широко признаване на проблема с безопасността по пътищата в целия град.

Последните статистически данни за смъртните случаи по пътищата в Брюксел, събрани от белгийския член на ETSC VIAS, също са мрачни, като през 2019 г. са регистрирани шест произшествия с пешеходци в сравнение с миналата година.

Междувременно в Лил, столицата на региона Оз дьо Франс в съседна Франция, от средата на август са поставени около 600 броя 30 км/ч знаци, което увеличава покритието на градската зона от 44% на улиците до 88%.

Общинският съвет в Глазгоу, Шотландия също обмисля да направи 20 мили/ч по подразбиране на ограничението на скоростта в града.

Източник: etsc.eu


Log out of this account

Leave a Reply