Новият доклад разглежда смъртността при типове превозни средства

Новият доклад разглежда смъртността при типове превозни средства

Category : Новини

Повечето хора, които умират по пътищата, много по.вероятно да бъдат убити в кола или от кола, отколкото всеки друг режим. За разлика от това, пешеходците и велосипедистите рядко участват в сблъсъци, които водят до смърт на други участници в движението. Това са заключенията на нов доклад от членството на ETSC във Великобритания PACTS.

На изминат километър микробусите и лекотоварните превозни средства участват в повече смъртни случаи на други участници в движението, отколкото всеки друг тип превозно средство, дори по-голям от тежки автомобили. Според проучването мотоциклетите имат най-високата смъртност сред потребителите.

Дейвид Дейвис, изпълнителен директор на PACTS, каза: „Този ​​нов стил на доклад показва опасност по пътищата, както и уязвимост. Той подчертава общите рискове, свързани с различните видове транспорт, включително рисковете за другите.

„Надяваме се, че [Министерството на транспорта на Обединеното кралство] ще включи тази форма на анализ в бъдещите си публикации, което ще доведе до по-добро разбиране не само от експерти, но и от политици и медии за източниците на пътна опасност и как политиките за напредничаво мислене на активните пътуването може да се постигне паралелно с амбициозните цели за пътна безопасност. ”

Актуализация на първото издание на доклада, публикувано в края на декември, включва цифри за броя на други участници в движението, убити от микробуси.

Данни за пътна безопасност UKV ans


Log out of this account

Leave a Reply