Поздрави за сезона от ETSC

Поздрави за сезона от ETSC

Category : Новини

Тъй като 2021 г. наближава края си, бихме искали да използваме възможността да благодарим на нашите поддръжници, членове, спонсори и приятели, че ни помогнаха да се застъпваме за по-безопасни пътища.

Като малко напомняне, ето някои от нашите акценти от последните дванадесет месеца:

Започнахме годината с положителна нотка с новините от британско и белгийско проучване, което установи, че положителните послания за пътна безопасност са по-ефективни от тактиките за страх. Това е добре да се има предвид в година, когато отново сме бомбардирани с негативни новини.

Добрите новини продължиха, тъй като ранните знаци от Брюксел подсказваха, че ограничението за скорост от 30 км/ч в целия град има положително въздействие върху средните скорости и нараняванията. Актуализация от септември потвърди първоначалните положителни резултати.

През март нов доклад от ETSC представи остарялото и непоследователно състояние на годност за провеждане на оценки в целия ЕС. Повечето страни все още смятат възрастта за най-важния фактор, когато специфичните медицински състояния, злоупотребата с вещества, епилепсията и диабетът са по-важни. Време е за тотално преосмисляне.

По време на седмицата за пътна безопасност през май, ETSC се присъедини към писмо до евродепутатите, призоваващо за по-смели действия при несъобразена скорост, все още един от най-големите убийци по нашите пътища. Парламентаристите направиха, както поискахме, като призоваха за действие по въпроса в основен доклад за пътната безопасност, подписан през октомври. Ще постигне ли ЕС това? Гледайте това пространство.

Обучаването на политиците относно рисковете за пътната безопасност винаги е била една от ключовите задачи на ETSC. Но тази година поехме ролята си в образованието крачка напред, като разработихме изчерпателен набор от инструменти за специалисти по образование по пътна безопасност, за да разработят курсове за деца и млади хора.

Но преподаването на пътна безопасност е само част от запазването на безопасността на нашите млади хора по пътищата. Нашият най-нов доклад на индекса за ефективност на пътната безопасност разгледа всички основни области за действие.

Създаването на положителна промяна в пътната безопасност може да бъде дълъг процес. Днешните студенти все още бяха по пелените си, когато ETSC започна да се застъпва за интелигентно подпомагане на скоростта като ключова технология за безопасност на превозните средства за намаляване на смъртните случаи и нараняванията. Е, миналия месец Европейският съюз най-накрая публикува нови законови изисквания за монтиране на ISA във всички нови модели автомобили от следващото лято. Минималните изисквания не са всичко, което се надяваме, че ще бъдат, но въпреки това това е стъпка напред за пътната безопасност и първо в света.

Понякога е добре да погледнете на нещата по нов начин. Затова приветствахме публикуването от Европейската комисия миналия месец на нов анализ на смъртните случаи по пътищата, който показа кои видове транспорт причиняват най-голяма вреда. Надяваме се, че това е началото на голяма промяна, която дава приоритет на онези уязвими (и ценни) участници в движението, които не причиняват вреда на другите, но помагат за подобряване на здравето и намаляване на замърсяването и задръстванията в нашите градове.

И накрая, беше добре тази есен да се срещнем лице в лице в малки групи, за да говорим за някои от най-иновативните решения на предизвикателствата на ЕС за пътната безопасност. Мина твърде дълго! Ние успяхме, като част от финансирания от ЕС проект за обмен на пътна безопасност, да предприемем няколко учебни посещения, за да покажем на политиците от нашите партньорски страни някои примери за най-добри практики в Холандия и Испания. Да се ​​надяваме, че 2022 г. ще донесе повече възможности за лична среща.

С топли пожелания,


Log out of this account

Leave a Reply